Donderdag 13 juni 2019

Afronding leermonitorenopleiding

Op woensdag 5 juni 2019 hebben de leermonitoren van stichting Veldvest de opleiding rondom rekenonderwijs en de Datateammethode® op feestelijke wijze afgerond. Ook onze collega’s Jindra van den Berg, Monique Hovens, Ellen van de Sande en Reina van de Sande ontvingen hiertoe een bijbehorend certificaat. Van harte proficiat!


Tijdens de twee jaar durende opleiding heeft het vergroten van de inzichten van de leermonitoren met betrekking tot rekenonderwijs centraal gestaan, welke verbonden zijn aan de onderwijspraktijk van de eigen school. Tevens hebben de leermonitoren onderzoek gedaan naar rekenproblematieken binnen de eigen school of een cluster van scholen. Door aan de slag te gaan met de Datateammethode® hebben de leermonitoren zowel aan hun eigen professionele ontwikkeling gewerkt, als aan verdere verbetering van het rekenonderwijs op de scholen van Veldvest.

Het traject is vormgegeven door een zogenaamde ‘kopgroep’ van drie leermonitoren, die samen met Gert Gelderblom de professionaliseringsbijeenkomsten hebben ingericht. Gert is als specialist werkzaam op het terrein van schoolontwikkeling, leiderschap en effectief rekenonderwijs. Hij begeleidt scholen en besturen die in korte tijd hun resultaten aantoonbaar en duurzaam willen verbeteren. Gert is een veelgevraagd spreker over effectief rekenonderwijs, opbrengstgericht werken en onderwijskundig leiderschap.

Meer nieuws